Nu är det jul i vårt hus

Idag har jag varit ledig. Jag har städat, handlat, bakat, tvättat, bakat och pyntat! Vi morsor är väl ändå fantastiska? Men nu är jag fruktansvärt, oerhört, väldans trött i både fötter och huvud, måste jag säga. Jag vill bara lägga ut lite bilder för att eventuellt inspirera dig nu till jul.

Jag brukar pynta med det jag har i trädgården och det jag hittar i skogen. Tuja är väldigt vackert att plocka in och lägga både här och där. T.ex. bland veden eller varför inte en liten kvist under tvålen på handfatet? OBS! Tänk bara på att tuja, gran och tall innehåller någon slags olja som är vansinnigt lättantändlig! Ha det inte kvistarna för nära levande ljus och släng inte in det i brasan!
Min älskade pinnstol och de snygga, svarta skridskorna är loppisfynd och den gamla tomten har vi ärvt.
Min mans små kängor från tidigt 70-tal står alltid framme i vår hall.
Har ganska dåligt med blommor i år. Några kvistar järnek livar upp i fönstret. Jag pyntar gärna och ofta med järnekskvistar. Gillart!
Det gamla baktråget använder vi som fruktfat. Till jul brukar jag blanda frukten med nötter och några kvistar järnek, tuja eller murgröna. Det är också snyggt att lägga chokladpraliner med fina papper bland frukten. Eftersom det ofta blir ganska mycket kött och lite grönsaker på julbordet, är det tur att clementinerna och apelsinerna är så goda på vintern! Tur för den lilla magen….Den här lilla grisen står på vår köksbänk varje jul!
Så här blev bordsdekorationen i år. Enkelt men ändå vackert.
Mycket gott godis vill jag ha till jul!
En vacker kula blir fint bland godiset.
Finsk lakrits – godaste julgodiset!
Burkar, burkar, burkar….