Mustig fisksoppa med musslor


En värmande och smakrik soppa med grönsaker, fisk och skaldjur – supergott så här på vintern!
I den här soppan har jag valt att använda fryst fisk och skaldjur. Självklart skulle inte TV-kockarna godkänna det och självklart är det godare med färska råvaror, men för oss vanliga människor som ska ha tid och ork att laga mat efter jobbet, är det smidigt med varor i frysen!

ca 4 port

2 morötter
2 fänkålsstånd
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad chili (finns i frysdisken)
smör eller margarin till stekning
3 dl vitt vin eller matlagningsvin
3 dl grädde
4oo g torsk (tinad)
1 pkt á 450 g musslor
ca 200 g räkor
2-3 msk skaldjursfond
1 msk citronsaft
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar

Börja med att skala och hacka morötterna, fänkålen, löken och vitlöken. Stek försiktigt tillsammans med chilin i smör eller margarin, några minuter. Slå på vinet och häll även i de frysta musslorna. Kanske behövs även lite vatten. Koka dem i 5-6 minuter. Ta sedan upp dem igen. Mixa grönsakerna lite, så att det blir småbitar i soppan. Slå på grädden och krydda med fond, citronsaft, socker, salt och peppar. Skär fisken i bitar, lägg i grytan och låt sjuda några minuter. Tillsätt de frysta räkorna samt musslorna. Smaka av med salt och peppar. Servera med varmt vitlöksbröd!