Mjuk pepparkaka


Alltså – godaste mjukaste kakan ever! En självklar favorit hemma hos oss.

1 kaka

2 ägg
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 påse pepparkakskryddor
100 g rumsvarmt smör
1 dl fil eller yoghurt (gärna med vaniljsmak)

Flytande smör och ströbröd till bakformen.

Börja med att vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl med bakpulver, vaniljsocker och pepparkakskryddor. Tillsätt mjölblandningen och fortsätt vispa. Fortsätt med smöret och till sist fil eller yoghurt. Vispa till en slät smet.

Smörj och bröa en kakform. Häll i smeten.

Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter, tills kakan fått fin färg och är helt genombakad. Vänd den upp och ner och låt svalna.

OBS! Om du vill baka sockerfritt går det bra att utesluta strösockret.