Mammas kokta torsk

20130519-213000.jpg

Min favoriträtt när jag var liten (och jag tycker fortfarande att den är supergod).
Lättsmält mat som sprudlar av vitaminer.

4 port

600 g fin torsk eller sej
3 morötter
1 gul lök
1-2 dl gröna ärter
Vatten
Salt
Svarpteppar
Ev 1 msk fiskfond

Börja med att skala och skära upp morötterna i slantar. Skiva löken i ringar. Lägg dem i en gryta och slå på vatten så att det täcker, plus lite till. Salta och peppra. Låt morötterna småkoka ca 10 minuter innan du lägger i fisken. Låt sjuda på svag värme ca 10 minuter till. Smaka av. När morötterna är lagom mjuka häller du över de frysta ärterna. De behöver inte koka, bara värmas av spadet.

På vintern passar det med potatismos till, men på sommaren är det naturligtvis godast med färskpotatis. Själv tycker jag om att ha lingonsylt till! Och en knäckebrödsskiva….