Linsbiffar


Vegetariska, supernyttiga biffar som passar både stora och små gourmander. De är lite kniviga att steka, så ha tålamod och var försiktig med stekspaden. 

ca 4 port

3 dl röda linser
1 dl havregryn
2 morötter
1 gul lök
2 dl riven lagrad ost
1 ägg
salt
paprikapulver
cayennepeppar
flytande margarin eller smör till stekning

Börja med att koka linserna enligt förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag, så att konsistensen blir mer krämig. Tillsätt havregrynen och låt stå för att svälla i minst en halv timme. Skala och riv morot och lök fint. Blanda ner i smeten tillsammans med ost och ägg. Krydda med salt och kryddor. Rör om väl och smaka av.

Stek på medelstark värme i margarin eller smör. Klicka ut biffarna direkt i stekpannan med en sked och platta till lite. Låt biffarna stelna innan du vänder försiktigt med stekspaden. Stek ca 5 minuter på varje sida.

Servera gärna tillsammans med klyftpotatis, tzatziki och en härlig sallad.