Linsbiffar

Dec
2017
07

Skapad av under Övrigt, Recept


Vegetariska, supernyttiga biffar som passar både stora och små gourmander. De är lite kniviga att steka, så ha tålamod och var försiktig med stekspaden. 

ca 4 port

3 dl röda linser
1 dl havregryn
2 morötter
1 gul lök
2 dl riven lagrad ost
1 ägg
salt
paprikapulver
cayennepeppar
flytande margarin eller smör till stekning

Börja med att koka linserna enligt förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag, så att konsistensen blir mer krämig. Tillsätt havregrynen och låt stå för att svälla i minst en halv timme. Skala och riv morot och lök fint. Blanda ner i smeten tillsammans med ost och ägg. Krydda med salt och kryddor. Rör om väl och smaka av.

Stek på medelstark värme i margarin eller smör. Klicka ut biffarna direkt i stekpannan med en sked och platta till lite. Låt biffarna stelna innan du vänder försiktigt med stekspaden. Stek ca 5 minuter på varje sida.

Servera gärna tillsammans med klyftpotatis, tzatziki och en härlig sallad.