Limepaj

En söt och syrlig sommardessert!
Obs! Tillagas dagen före!

Ca 10 bitar

Pajskal:
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör
1 äggula

Fyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1 lime, saft och skal

Garnering:
Limeskal
Florsocker

Pajskal:
Blanda de torra ingredienserna, gärna i en matberedare. Tillsätt smör och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Låt den vila ca 30 min. Förgrädda sedan pajskalet mitt i ugnen i 200 grader ca 10 min.

Fyllning:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan ner mjöl samt limesaft och finrivet limeskal. Häll smeten över pajskalet och grädda i nedre delen i ugnen ca 15 min. Pajen ska vara lite lös i mitten, men stelnar när den kallnat. Låt pajen vila i kylskåpet över natten.

Garnera med grovrivet limeskal och pudra över florsocker. Servera med lättvispad grädde och färska jordgubbar eller hallon.