Kantarell- och köttfärspaj

En god och matig paj som förgyller höstens mörka kvällar.

Ca 6 port

Deg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g extrasaltat smör
2-3 msk vatten

Fyllning:
1 gul lök
Ca 6 dl färska kantareller eller trattkantareller
800 g blandfärs
Smör till stekning
Salt
Svartpeppar

Täcke:
4 dl creme fraiche gourmet rostad vitlök och timjan
4 dl riven ost av en god, vällagrad sort

Deg:
Arbeta ihop alla ingredienser i en matberedare till en smidig deg. Tillsätt vattnet sist. Tryck ut degen i en pajform. Nagga den med en gaffel och ställ den i kylskåpet en stund.

Fyllning:
Skala och hacka löken. Stek den i smör tillsammans med kantarellerna. Putta sedan upp röran mot stekpannans kant och bryn blandfärsen. Blanda därefter ihop allting. Smaka av med salt och peppar. Fyll pajskalet med fyllningen. Bred över ett täcke av creme fraiche och riven ost.

Grädda i 175 grader ganska långt ner i ugnen i ca 40 minuter. Servera med ett gott bröd och en fräsch sallad.