Fläskfile’gryta med franska örter

20140415-202301.jpg

En väldans god och lyxig gryta som du snabbt och enkelt kokar ihop!

4-6 port

Ca 800 g fin fläskfile’ eller fläskytterfile’
Smör att steka i
Salt
Grovmalen svartpeppar
1 pkt a’ 140 g tärnad bacon
2 pkt a’ 2 dl lätt creme fraiche med franska örter
2 dl vispgrädde
1 pkt a’ 125 g färskost med vitlök och örter

Garnering:
Ett rejält knippe färska kryddväxter t.ex. gräslök och persilja

Lägg fram köttet ett tag innan tillagning så att det blir rumstempererat. Skär bort ev. fett. Skär tjocka skivor och tryck till dem med bredsidan av knivbladet. Låt köttskivorna vila en stund och stek dem sedan gyllene på båda sidor. Salta och peppra. Knaperstek baconet. Lägg kött och bacon i en gryta och tillsätt därefter creme fraiche samt grädde. Låt småputtra ca 15 minuter. Smaka av. Strax innan servering är det dags att blanda i färskosten. Låt den smälta och klipp sedan fräscha kryddväxter över köttgrytan. Servera gärna med ett vitlöksbröd, sallad samt ris eller t.ex. potatisklyftor.