Chokladkaka med kokosglasyr

Chokladkakan som brukar bli favoriten på kalaset!

Varning! Den är beroendeframkallande. Vid överdosering bör man inte köra bil, deklarera eller ringa chefen. Soffläge rekommenderas.

Ca 20 bitar

4 ägg
6 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl

Kokosglasyr:
200 g kokosflingor
1 dl sirap
1 ½ dl vispgrädde
75 g smör

Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst. Vispa sedan ner smöret i små klickar, siktad kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligen i mjölet. Bred ut smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper (25X35 cm), men inte ända ut i kanterna. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 20 minuter.

Glasyren:
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 minuter. Rör då och då.
Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 minuter eller tills kakan blivit ljusbrun.
Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs i lagom stora bitar. Själv brukar jag skära den i trekanter. Om jag ska servera den ensam med tex hallon och vaniljglass eller grädde vill jag ha lite större bitar, men om jag ska servera den på en kakbuffé tycker jag att det ska vara små, fina trekanter.