Chicken tikka masala


Lättlagad tikka masala – minst lika god som på restaurang!

ca 8 port

ca 1 kg kycklingfilé
smör och/eller olja till stekning
2 brk á 400 g passerade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
salt
1 msk strösocker
2 påsar kryddmix tikka masala
2 dl matlagningsyoghurt
2 dl matlagningsgrädde

Skär kycklingen i lagom stora bitar (en smaksak) och stek dem i en stor gryta. Hacka lök och vitlök fint. Tillsätt löken och ingefäran i grytan. Stek på medelsvag värme några minuter, utan att löken tar färg. Salta. Häll sedan på de passerade tomaterna, kryddmix samt strösocker. Låt småkoka i ca 15-20 minuter. Vill du ha en helt slät sås, kan du ta upp kycklingen ur grytan och mixa såsen med stavmixer. Lägg tillbaka kycklingen och häll på matlagningsyoghurt samt matlagningsgrädde. Låt koka ihop och smaka av med salt. Servera med ris, naanbröd, sallad och kanske en klick yoghurt. Hur gott som helst!

Ps. Passar perfekt i matlådan!