Cevapcici

IMG_4870

Kryddiga järpar som är ett smakfullt alternativ till våra svenska pannbiffar.

Cevapcici kommer från Balkan (är en nationalrätt i Bosnien och Hercegovina) och serveras ofta med grönsaksröran ajvar, rå lök, pitabröd samt yoghurt. Själv tycker jag att de också smakar gott till klyftpotatis, tzatziki, oliver och fetaost. De passar utmärkt att äta en kall vinterdag, men är även goda att grilla  på sommaren.

4 port

500 g lammfärs (nöt- eller blandfärs funkar också)
1 gul lök
1 ägg
1/2 dl vatten
2-4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1-2 tsk sambal oelek
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk koriander
1/2 tsk paprikapulver
smör eller margarin till stekning

Finhacka löken och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienserna till en smidig färs. Forma fina små järpar. Stek dem i stekpannan tills de fått gyllene färg och är helt genomstekta. Servera med fräsch sallad och andra tillbehör (se ovan).